μενούκλείσιμο

Βιογραφικό

Φανή Τζίκα

Ψυχολόγος
Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Φανή Τζίκα είναι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή θεραπεύτρια.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ειδικεύτηκε για τέσσερα χρόνια στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Η εκπαίδευση στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Ψυχοθεραπείας έγινε μέσω θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και εποπτείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση (Endorsed Externship /Core Skills) στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία- EFT (Emotional Focused Therapy) και είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου EFT. Τo EFT είναι μια συγκινησιακά εστιασμένη προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία του ζευγαριού.

Εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν. Τρικάλων του προγράμματος «Ψυχαργώς» για πέντε χρόνια και απασχολήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων.

Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των παιδιών και εφήβων στο Διαδίκτυο στα πλαίσια του Προγράμματος «Αριάδνη» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντόνισε ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιούνται σε σχολεία του ν. Τρικάλων.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas προωθώντας την φιλοσοφία και τις αρχές της.

Ακόμη είναι Σύμβουλος EAP και μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου της Hellas EAP (Πάροχος   Employee Assistance Programs).

Από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. 

 

 

Ειδίκευση

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή περιεχομένου